Alle opslag

Under "Alle opslag" vil vi forsøge at fokusere på nyheder og oplysninger, som er relevante for vores pårørende og beboere.

Ligger du selv inde med en nyhed eller en historie, som du gerne vil dele med os pårørende på Sølund, er du velkommen til at sende os en mail på pf@pf-solund.dk

September 2021

Sølund Festival omsider afholdt!

Fredag, den 3. september gik porten omsider op til en længe savnet festival, hvor vores handicappede på Sølund og fra andre bosteder kunne slå sig løs til en super dejlig musikunderholdning

05.09.21/LJ


Så indtraf dagen omsider, hvor Sølund Musikfestival kunne åbne op til en dejlig dag med musik og underholdning. Dagen var i fredags, den 3.september. Desværre kun én dag, men hvilken dag!


650 gæster havde forinden reddet sig en billet, da festivalen i år kun levned plads til 650 fordi Corona forhindrede planlægning af en “normal” festival. Så der var ikke den sædvanligt store festival, som vi alle elsker at være en del af. Men musikken var der, den gode stemning var der, og 650 glade gæster nød dagen, og kunne feste igennem fra åbningen klokken 11.00 til lukketid klokken 21.00.


Ingen tvivl om, at mange i lang tid har gået og glædet sig til, at Sølund Musikfestival omsider igen kunne åbne dørene, hvor man igen kunne møde venner og bekendte fra tidligere festivaler. 


Flere beboere i Hus40 og andre huse på Sølund havde også reddet sig en billet, og beboere og flere af vi pårørende fik en rigtig god dag sammen. 


Kandis åbnede ballet med deres kendte musiknumre, og deres friske kommentarer undervejs. De fik hurtigt skabt den ægte festivalstemning, hvor mange sang med på numrene med armene i vejret mens de svingede i takt til rytmerne. Det er altid dejligt at opleve Kandis spille på Sølund og f.eks. Sødisbakke. De forstår om nogen at inddrage vores handicappede med deres indbyrdes jokes i orkestret, og med stor begejstring bestiger flere handicappede ofte scenen og “hjælper til”. I fredags måtte Johnny Hansen derfor beklage, at det desværre ikke kunne lade sig gøre denne gang. 


Der var også rig mulighed for at få noget lækkert festivalmad og -drikke, så der var energi til at feste hele dagen. Det var i hvertfald tydeligt, at humøret var højt, og alle havde det brede smil på læberne, og snakke- og sangtøjet kørte lystigt. Og alle frivillige i boder og vagter ved indgangen var tydeligt i et godt festivalhumør. 


En times tid senere var det The Mumes, som tog over, og leverede en dejlig underholdning, som bestemt holdt den høje stemningen på et lige så højt niveau. Skønt at se de 4 musikere trykke den af med sprudlende energi. Særligt sangen om Volvo B18-210 med 2 sidespejle og 160 km ud af lige landevej blev leveret utroligt flot. 


Vi kunne desværre ikke blive og opleve Helmig Jam og L.I.G.A., men sidstnævnte har vi oplevet på Sødisbakke Festival med den energiske kvindelige trommeslager. Her kan man da tale om woman-power!


Vi har allesammen rigtig god grund til at sige tusinde tak til Lasse Mortensen og alle frivillige for den flotte festival. Den succes har Lasse fortjent. Han har i lang tid kæmpet og kæmpet imod Corona-restriktioner for at få festivalen op at stå. 


Tak Lasse og alle frivillige og tillykke med succesen!


Leif Johannsen

Far til Thomas i Hus40

Best.medlem af Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

IMG_3833
IMG_3854
IMG_3861
IMG_3867
IMG_3879
IMG_3888
IMG_3895
IMG_3906
IMG_3908
IMG_3915
IMG_3936
IMG_3964
IMG_3965
IMG_3968
IMG_3972
IMG_3977
IMG_3980
IMG_3981
IMG_3983
IMG_3989
IMG_3990
IMG_3843a
IMG_3828
IMG_3859
IMG_3843
IMG_3836
IMG_3826

Generalforsamling i Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

Den 01.09.21 afholdtes generalforsamling. Læs nærmere om general-forsamlingens forløb i vedlagte referat.

05.09.21/LJ


Læs nærmere om generalforsamlingen her:

1. Formandens beregning

2. Revideret regnskab for 2020

3. Referat af generalforsamlingen

August 2021

Sommerfest i Boenhed40

Søndag den 29. august holdt 60 beboere, pårørende og ansatte en rigtig hyggelig sommerfest

30.08.21/LJ


Traditionen tro blev der inviteret til sommerfest i Boenhed40, som blev afholdt søndag, den 29. august. Pga. Corona blev sommerfesten jo aflyst sidste år ligesom alle andre fester på Sølund. 


Det store telt blev rejst lørdag dagen før af pårørende og ansatte. Da blæste der en jævn god vind og plusgraderne var ikke imponerende. Så det var heldigt, at vejret på festdagen viste sig fra sin lidt mildere side. Så vi havde vel solskin det halve af festen.


Der mødte 60 festglade pårørende og beboere og ansatte op, så der var en god stemning lige fra starten. Det er glædeligt, at også flere ansatte havde fundet vejen forbi, selvom de havde fri på festdagen. Og så er det dejligt at se, at vores unge mennesker blandt vikarerne sætter ekstra kulør og humør i samværet med vores beboere. Jo de er et stort aktiv i vores beboeres hverdag, og det er altid fornøjeligt at få en snak med dem, når man er i huset. 


Der blev grillet til den store guldmedalje, og alle fik meget snart fyldt deres tallerkener med lækker mad. Der blev også serveret hjemmelavede frikadeller, som ansatte flittigt havde lavet i forvejen i køkkenet. Senere blev der serveret kaffe og hjemmelavet kager, og hindbærsnitterne fandt hurtigst vej til kagetallerkenerne.  


Så personalet havde virkeligt gjort sig ekstra store anstrengelser med at arrangere dette års sommerfest. Stort tak skal I have allesammen. 


Der var også popcorn-maskine, så der blev rakt mange kræmmerhuse over disken fyldt med lækre sprøde og varme popcorn. Slushice-maskine var der også, så mange lagde også vejen forbi  så bægre kunne fyldes op. 


Og så var der også opstillet en “flødebolle-kastemaskine”, som vakte jubel blandt mange beboere og barnlige sjæle blandt pårørende og ansatte. Teknisk skulle der kastes en kartoffel gennem hullet, som så katapulterede en flødebolle, som skulle gribes meget skånsomt. Men flere gribere blev nu mere “pyntet” med hvidt skum, end glæden ved at nyde smagen. 


Musik var der også tænkt på. Så stam-musikeren Lene mødte op med sin harmonika, og underholdt med gode og spøjse sange, som de fleste kunne synge med på. Så stemningen fejlede bestemt ikke noget. 


Festen startede klokken 12.00, og stoppede omkring lidt før 16.00. Jo det var en god fest, er jeg sikker på, alle syntes, da de forlod Boenhed40.


Stor tak til alle ansatte, som gjorde sig store anstrengelser, for at gøre festen til en succes!


Leif Johannsen

Far til Thomas Hus40

Best.medlem Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund


IMG_3796
IMG_3783
IMG_3784
IMG_3786
IMG_3789
IMG_3791
IMG_1359
IMG_3798
IMG_3801
IMG_3805
IMG_3806
IMG_3808
IMG_3811
IMG_3816
IMG_3787
IMG_3794
IMG_3807
IMG_3813

"Søhesten" rider igen på Sølund

Hylke Ridecenter har overtaget driften af "Søhesten" i Landsbyen Sølund

25.08.21/LJ


Kilde: Uge-Avisen Skanderborg


"Ridetræning er en guldklump på Sølund, og noget vi bruger vi bruger i vores pædagogiske arbejde", siger Lars-Peter Mølgaard Frandsen.


Det årlige Fælles Pårørendemøde den 9. november kl. 18.00 til 20.30 har i år temaet Sundhed

Pårørendeforeningen og Landsbyen Sølunds Styregruppe for sundhed inviterer til temaaften om, hvordan sundhed er i fokus på Sølund og hvordan sundhedsgangen samarbejder med Boenhederne i det daglige sunhedsarbejde. Sted: Festsalen på Sølund.

17.08.21/LJ


Sæt X i kalenderen så du ikke går glip af de særdeles relevante emner for dig som pårørende til beboer på Sølund. På mødet deltager en række fagpersoner, som til dagligt er ansvarlig for vores beboeres sundhed og trivsel.


Du tilmelder dig til Agnes Winther (medlem af Pårørendeforeningen) på mail; agnes@dadlnet.dk eller på telefon 40 30 50 32.


Tilmeldingsfrist 15. oktober 2021

Social Tilsyn Midt godkender forholdene på Sølund i tilsynsrapport

... men har nogle bemærkninger omkring rapportering af magtanvendelse og for langsom inkludering af Bavnebjerg 

04.08.21/LJ


Dertil kommer at Sølund stadigvæk har et for højt sygefravær og en for høj personalegennemstrømning, hvis man sammenligner med andre bosteder.


Du kan læse hele rapporten om ovennævnte og andre forhold på linket nedenfor.


Johan har været på sommerferie hos far og mor

Beboere og personale har besøgt Johan i sin mor og fars sommerhus på Djursland

01.08.21/LJ


Det er efterhånden blevet en tradition, at Johan bliver hentet af nogle beboere og personale fra Boenhed 40, når han afslutter sin ca. 10-dages sommerferie i vores sommerhus. Således også i dag, hvor vi havde besøg af tre beboere og to personaler fra Boenhed 40. De kom til frokost, hvor vi var så heldige, at vejret tilsmilede os så meget, at vi kunne spise Pers dejlige pizzaer på terrassen, mens vi senere efter en badetur for to meget friske, indtog kaffe og is indendøre. Hvor er det dejligt, at personalet år efter år gider tage på en sådan udflugt med beboerne. Johan glæder sig sådan til denne ”afhentningsdag”, at den næsten kommer på højde med juleaften. Og dét er stort! Så hermed et stort tak til personale og beboere i Boenhed 40 for at I har lyst til at besøge os! Vi glæder os allerede til næste år.

Venlig hilsen
Margit Graves Ponsaing
Mor til Johan i Hus 39 og medlem af Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

Juli 2021

Den nye El-cykel fra Salling Fonden og FØTEX blev indviet i Boenhed 8

Fredag den 25. juni besøgte varehuschef Dann Bähring fra FØTEX Boenhed 8, så den nye el-cykel fra Salling-Fonden kunne blive indviet, så næsten alle beboere var samlet på parkeringspladsen.

02.07.21 og 06.07.21/LJ


Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, hvor næsten alle beboere var samlet på parkeringspladsen ved BE 8, og fik serveret saftevand og kaffe med kager til, som Dann Bähring med. Faglig leder Anne Christensen holdt en takketale og fortalte, hvor glade Sølund er for at modtage den flotte donation.


Herefter blev el-cyklen givet fri til prøvekørsel af de mange beboere, som gerne ville cykle en god tur i området.


Ingen tvivl om, at el-cyklen vil blive flittigt brugt til mange gode ture i Skanderborg by og omegn. Gaven kom også meget belejligt for den gamle fra 2011 efterhånden var blevet godt brugt.

Opdateret den 06.07.21

Læs artiklen overfor om Sølunds nye el-cykel i Uge-Bladet Skanderborg


Sommerfest i Skanderborg AC

Alt i alt et hyggelist arrangement, som både brugere og gæster nød i fulde drag!

01.07.21


Sommerfest i AC-Skanderborg

Onsdag den 30. juni havde personale og brugere af AC inviteret pårørende til sommerfest i AC- Skanderborg fra kl. 11 til 15. Selv om vi oplevede spredte regnbyger, kunne vejret ikke ødelægge glæden ved at mødes i festligt lag. Traditionen tro bød den daglige leder Jacob Gewitz velkommen, ”De smarte sangere” gav smagsprøver på deres kunnen, ligesom ”Koret” sang skønsang bestående af bl. a. nogle af Kim Larsens velkendte melodier. Derudover blev der serveret grillbuffet med helstegt pattegris og forskellige salater. På festpladsen var der også bar med velskænket fadøl, sodavand og endda popkorn. Kaffe og muffins manglede heller ikke. Den traditionelle og populære ”vandgang” startede med, at Jacob Gewitz lod sig skyde ned fra stangen. Alt i alt et hyggeligt arrangement, som både brugere og gæster nød at deltage i.

Margit Graves Ponsaing Pårørendeforeningen

Juni 2021

Nekrolog

Kurt Hager er død

22.06.21


Det er med beklagelse, vi i bestyrelsen har erfaret, at Kurt Hager er død. Han var i nogle år medlem af bestyrelsen i Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund. Derefter fulgte en periode som revisor for bestyrelsen. Kurt var meget engageret i livet i Landsbyen Sølund. Han var således værge ikke kun for sin ”bonusdatter”, som han havde sammen med sin kone, Karen Hager, men for endnu en beboer i Landsbyen Sølund. Karen Hager var i øvrigt en årrække kasserer i Pårørendeforeningen. Foruden værgemålene for de to beboere i Landsbyen var Kurt en stor støtte for Karen, både før og efter hun kom på plejehjem.

På bestyrelsens vegne Margit Graves Ponsaing

Sølundsjov, vandgang, EM farver og dåsekast

Pædagogstuderende fra VIA Aarhus skabte glæde hos beboerne på Sølund

17.06.21/LJ


Der var stor aktivitet ved Pavillon 4 og hos flere boenheder på Sølund, hvor der var næsten Tivoli-stemning. Læs artiklen her


Se også videoen på PF's Facebook profil...!


Kilde: Uge-Bladet Skanderborg


Nye el-cykler giver frisk luft og højt humør på bosted

Artikel i Uge-Bladet Skanderborg om Bavnebjergs indvielse

16.06.21/LJ


Læs artiklen her

Så forsvandt mundbindet også på Sølund - skønt..!!!

Landsbyleder Anne-Marie Kruse har sendt mail med opdaterede retningslinjer

15.06.21/LJ


Nye nationale regler fra Sundhedsstyrelsen betyder, at nu skal hverken pårørende eller ansatte bære mundbind på Sølund - med mindre, at der er risiko for smitte... 

Læs mailen fra Anne-Marie Kruse  - her 

Nye retningslinjer for bosteder om Covid-19

Landsbyleder Anne-Marie Kruse har sendt mail med nye retningslinjer

09.06.21/LJ


En glædelig nyhed er, at ansatte som er færdigvaccinerede, fremover kan undlade mundbind og visir.

I retningslinjerne anbefales, at ikke færdigvaccinerede besøgende tager en test inden besøget.


Læs mailen fra Anne-Marie Kruse  - her 


Salling Fonden gav 187.750 kr. til Landsbyen Sølund i december måned

Fredag, den 4. juni blev omsider den første 4 personers el-cykel leveret til Bostedet Bavnebjerg i Ry, som holdt en festlig modtagelse og prøvekørsel af den flotte cykel.

07.06.21/LJ


En ny el-cykel var også stærkt tiltrængt på Bavnebjerg fordi den gamle el-cykel er godt brugt, og flere gange er batteriet gået flad, så beboerne måtte hentes hjem i bil, og med det stærkt kuperede landskab i Ry-området er en el-cykel absolut en betingelse for at beboerne kan komme ud og cykle. 


Varehuschef Dann Bähring fra FØTEX overdragede el-cyklen til de glade ansatte og beboere. 


En el-cykel med hænger er et uvurderligt og fantastisk velegnet transportmiddel til Bavnebjerg’s  handicappede beboere. 1 ansat kan tage på cykeltur rundt i området med hele 3 beboere.


En god og lang cykeltur giver beboerne gode oplevelser, som de spontant oplever sammen her og nu. De kommer rundt i Ry’s flotte natur, og oplever Ry by’s mange indtryk, mennesker og lyde, som de hver tager med sig hjem - sammen. 


Fra Bavnebjerg’s ansatte, beboere og pårørende lyder en stor tak til FØTEX i Skanderborg og Salling Fonden for den flotte donation.

Maj 2021

Artikler fra aviser og fagblade mv i denne måned...

Andre artikler kan være slået op som selvstændige opslag nedenfor


28.05.21 BT Signe badet i skoldhedt vand på bosted

Svømmehallen er lukket pga. vaccinationscenter i festsalen på Sølund

Opslag modtaget af Marianne Haurdahl, som efterlyser en åbningsdato for svømmehallen, som har været lukket i "umindelige" tider..!

23.05.21/LJ


Nu har svømmehallen på Sølund været lukket i umindelige tider - ligesom rigtig mange andre muligheder for aktiviteter.

Ude i Danmark må man nu godt gå til svømning, dog med coronapas, selvfølgelig,- men jeg hører fra Sølunds leder, at der også en rum tid (?) fremover er lukket. 

Fordi salen bruges til vaccinecenter..

Jeg undres. 

Og jeg er trist.

Hvorfor er det ikke muligt at åbne svømmehallen?

Der er ikke samme indgang som til vaccine.

Der er typisk meget små grupper beboere ad gangen til svømning, 3-4 stk.

Er der en logisk forklaring?

Hvorfor har jeg den der fornemmelse af, at vores pårørende på Sølund på en eller anden måde nedprioriteres, måske glemmes lidt I systemet 

Ligesom dengang sidste forår, hvor man ikke mente, vores pårørende kunne have samme muligheder for besøg som demente på plejehjem.

Svømning er en aktivitet.. og en sundhedsfremmende  mulighed for en gruppe, der ikke har så mange andre tilbud.

Jeg har forsøgsvis skrevet til “ en eller anden” i Region Midt.

Men jeg ved faktisk ikke, hvem der er ansvarlig .

Kunne pårørendeforeningen skubbe på??

Mvh

Marianne Haurdahl 

Mor til Tine i Hus4


Svar fra Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

Hej Marianne

Vi har på et Zoom-møde for en 14 dage siden drøftet denne situation med Landsbylederen, som erkender problemet, og derfor har lovet at arbejde på at finde en løsning.

Mvh

Leif Johannsen


Svar fra Landsbylederen Anne-Marie Kruse

Kære Pårørendeforening,

Det er helt korrekt at vi arbejder på højtryk med det praktiske, så vi igen kan få åbnet svømmesalen for Sølunds beboere. Vi har trykket på knappen, så vandet er ved at blive varmet op. Vi afventer blot at der kommer nye omklædningsfaciliteter til Regionens personale. Det håber jeg sker inden læge, så der kan komme information ud til alle medarbejdere og pårørende.

Med venlig hilsen

Anne-Marie Kruse

Leder af Landsbyen Sølund


Byggeriet af Børnehuset Dyrehaven er godt igang og rejsegilde er just afholdt

De rå bygninger står nu klar på byggegrunden

11.05.21/LJ


Byggeriet af det nye Børnehus "Dyrehaven" skrider synligt fremad, og forventes færdigt primo 2022.

Huset skal bygges i området bag ved Pavillon 5.

Der bliver tale om en stor integreret institution med 40 vuggestuebørn, 100 børnehavebørn og 12 "specialbørn". Hertil kommer selvfølgelig personalet til at passe og drive institutionen.

Der bliver bygget nyt vejanlæg og parkeringspladser til den forøgede trafik.


Læs artiklen i Uge-Bladet Skanderborg - her 


Blomster til Caféen og Guldhornet på Sølund

En forsinket blomsterhilsen med en stor tak for deres flotte indsats gennem Corona-nedlukningen

03.05.21/LJ


I dag modtog personalet i Caféen og Guldhornet en forsinket blomsterhilsen med en stor tak for deres flotte indsats gennem Corona-nedlukningen. Som bekendt rykkede personalet i december ud i de forskellige boenheder, hvor de i næsten 5 måneder skabte dagsaktivitet for beboerne lokalt i husene.

De har gjort et flot arbejde, og evnede at skabe både gode aktiviteter og hyggelig samvær for vores beboere.

Nu er dagsaktiviteten på Sølund tilbage i vante rammer, og først nu kunne vi aflevere vores blomsterhilsner til Caféen og Guldhornet.

PS: Sølund AC nåede at få vores blomsterhilsen sammen med alle husene på Sølund og Bavnebjerg i december måned lige før nedlukningen.

April 2021

Artikler fra aviser og fagblade mv i denne måned...

Andre artikler kan være slået op som selvstændige opslag nedenfor


09.04.21 Altinget Politikerne har aldrig rigtigt villet handicappede mennesker

Hænger Sølund Musikfestival i en tynd tråd?

Der er 44 dage til startskuddet på Sølund Musikfestival, og Lasse Mortensen ved endnu ikke, hvordan han skal planlægge musikfestivalen..!

27.04.21/LJ


Det er ikke sjovt at være Lasse Mortensen i denne tid. Der er kun 44 dage til startskuddet for Sølunds Musikfestival, og festivalen kan umuligt afholdes med de nuværende anbefalinger fra eksperterne, og han kan ikke aflyse, for så ryger kompensationen. Så derfor skal han "planlægge med forsigtighed", hvad det så betyder(?)


Læs hele artiklen fra Skanderborg Uge-Blad - her 

Nyt fra Landsbylederen om Corona-restriktionerne

Landsbylederen Anne-Marie Kruse udsendte idag mail om Corona-restriktionerne i boenhederne

16.04.21/LJ


Som Landsbylederen tidligere har oplyst åbner Sølund’s Aktivitetscentre igen den 26. april, og det er nok noget alle beboerne vil blive glade for, og selvfølgelig også de ansatte.

De pårørende må igen opholde sig på fællesarealerne i boenhederne. (Se nærmere i mailen).

Nu håber vi, at alle ansatte snart kan få det 2. stik, så de trygt kan gå på arbejde, og måske også slippe for de snærende værnemidler??

Alle ansatte har trods Corona-restriktioner udført en dygtig indsats i over et år!

DET VIL VI PÅRØRENDE ENDNU ENGANG SIGE TUSIND TAK FOR!


Læs mailen fra Anne-Marie Kruse - her 

Marts 2021

Artikler fra aviser og fagblade mv i denne måned...

Andre artikler kan være slået op som selvstændige opslag nedenfor


31.03.21 DH Danskere mener at De sårbare og handicappede skal forrest i vaccine køen

12.03.21 VISS Videnscenter Sølund Skanderborg Perspektiver på normalitet 

07.03.21 LEV Dele af handicapområdet kan og bør fjernes fra kommuneren

31.03.21/LJ

Den gode nyhed om vaccination af beboerne på Sølund blev bragt i DR-TV's nyheder

DR-TV bragte et længere indslag på landsdækkende TV om vaccination af beboerne på Sølund

17.03.21/LJ


Se den regionale artikel fra DR-TV Østjylland

samt video af vaccination af Sidsel med sin

far Niels ved sin side, da een af Sølunds

huslæger Karen Jørgensen kom forbi - klik her
Se hele det landsdækkende indslag om vaccination

af Sidsel og Sanne i Hus6 samt korte interviews

af huslæge Karen Jørgensen og Landsbyleder

Anne-Marie Kruse.

PS: Beklager den lidt dårlige kvalitet!

I DAG SKER DET OMSIDER.!

Alle beboere på Sølund vaccineres mod Corona. Der er afsat 3 dage, så alle vores beboere kan få det første stik med Pfizer vaccinen. 2. stik gives lige efter Påske.

17.03.21/LJ


Lyt til Pårørendeforeningens PodCast med indslag fra DR's Radio P4, hvor Landsbylederen og John Simonsen fra Pårørendeforeningen interviewes.


PS: Efter planen bringes indslag i DR-TV i aften med forældre og pårørende fra Hus6/Sølund.

Opslag bringes, når indslag er vist i fjernsynet, og der er adgang til indslaget.

Beboerne på Sølund bliver desværre først vaccineret i uge 11 tidligst - desværre..!

Landsbyleder Anne-Marie Kruse har udsendt mail idag med en trist besked om udsættelse af vaccination af vores beboere.

08.03.21/LJ


Læs mailen fra Anne-Marie Kruse - her 

DEJLIGT NYT: Beboerne på Sølund bliver allesammen vaccineret i næste uge..!

Landsbylederen sendte i går en mail med den besked, som vi allesammen har ventet på så længe!

13.03.21/LJ


Vi kan nu hejse flaget og glæde os over, at "en næsten hverdag" nu rykker tættere på, når vores beboere i næste uge får det første stik og stik 2 lige efter Påske. Vi kan også glæde os over, at vores beboere får Pfizer vaccinen.


Læs mailen fra Anne-Marie Kruse - her 

Februar 2021

Beboerne på Sølund bliver snart vaccineret -

måske allerede i uge 10..?

Landsbyleder Anne-Marie Kruse har udsendt mail idag med den gode nyhed til pårørende og værger

25.02.21/LJ


Anne-Marie Kruse skriver bl.a.:


"Sundhedsstyrelsen lægger op til, at vaccinationerne skal finde sted på bostederne. Vi er derfor gået i gang med planlægningen, så vaccinationerne kan finde sted i alle boenhederne. Jeg kender endnu ikke det præcise tidspunkt for første vaccine, men jeg ved, at der stiles mod uge 10, men det er endnu ikke helt på plads."


"Samtidigt kan jeg orientere om, at medarbejderne nu også har fået mulighed for at booke vaccinationstider, og vi er derfor også i gang med vaccination af alle medarbejdere og ledere i boenhederne."


Læs hele mailen fra Anne-Marie Kruse - her 

Personer med øget risiko for COVID-19

Sundhedsstyrelsen har revideret og præciseret sit faglige grundlag med nye definitioner og beskrivelser

10.02.21/LJ


Ved denne opdatering af rapporten i januar 2021 er der foretaget følgende ændringer:

  • Kapitel 2 beskriver nu det samlede vidensgrundlag

  • Alle afsnit om sygdomme og tilstande, der medfører øget risiko, er gennemgået

    og opdateret ved ny viden

  • Der er tilføjet nye sygdomme, som medfører øget risiko, under følgende afsnit:

        - Hjertesygdomme (endocarditis)
        - Lungesygdomme (bronkieektasier, venteliste til lungetransplantation)

        - Nyresygdomme (Kronisk nyresvigt med eGFR < 60)
        - Neurologiske sygdomme (kroniske neurologiske sygdomme)
        - Reumatologiske sygdomme (inflammatoriske reumatologiske sygdomme)

  • Der er tilføjet et nyt afsnit 3.12 om psykiske sygdomme, der medfører øget risiko

  • Vedrørende gravide er det ikke længere ud fra et forsigtighedsprincip, at de betragtes som en risikogruppe

  • Der er tilføjet et nyt kapitel 4 om andre udsatte grupper, herunder socialt og økonomisk udsatte, fx personer uden fast bopæl, og personer med funktionsnedsæt- telser


Læs det opdaterede faglige grundlag fra Sundhedsstyrelsen  - her 

Januar 2021

Artikler fra aviser og fagblade mv i denne måned...

Andre artikler kan være slået op som selvstændige opslag nedenfor


30.01.21 Jyllands-Posten Efter færre vacciner Sundhedsstyrelsen udskyder vaccineplan 1 uge

30.01.21 Midtjyllands-Avis Pop-Up vaccinationscenter på Sølund

29.01.21 Aarhus Stiftstidende Giv Hørning Skolen gode rammer på Sølund

28.01.21 Berlingske Minister gør klar til en undskyldning til de handicappede

20.01.21 Socialpædagogen De står forrest til vaccine på socialområdet

18.01.21 Jyllands-Posten Beboere på Bosteder vurderes individuelt til vaccinekøen

15.01.21 Jyske Vestkysten 361 udviklingshæmmede er de næste i vaccinationskøen

14.01.21 Aarhus Stiftstidende Efter 1. stik på bosted er der lys for enden af tunnellen


Svigt af de handicappede på tværs af folketingets partier. 

Svigt af handicapområdet igennem 10 år kan bebrejdes alle folketingets partier (næsten)

27.01.21/LJ


De handicappede har igennem de sidste 10 år lidt under nedskæringer og besparelser.

VK-regeringen gennemførte godt nok kommunalreformen i 2010, hvor omfattende nedskæringer ramte vores handicappede.

Men både S-R-SF og SR-regeringen har i efterfølgende år blot set på, mens huset brændte.

I stedet for at slukke ilden gennemførte de lovgivning, som blev dødsstødet for handicapområdet.

S-regeringen gør stadigvæk ikke noget, men har i stedet igangsat en evaluering af det specialiserede socialområde(?)


Læs artiklen i Politikken - læs her

Handicappedes sorg kommer til udtryk på andre måder og ofte senere

Sognepræst og tidligere præst på Sølund Line Rudbeck har en artikel i Uge-Bladet Skanderborg om, hvordan sorg rammer de udviklings-hæmmede forskelligt og ofte forsinket.

26.01.21/LJ


Læs hele artiklen i Uge-Bladet Skanderborg. Den kan nok holde til en repetition, selvom mange på Sølund tidligere har hørt om emnet - læs her

Handicappede og socialt udsatte rykkes frem i vaccinationskøen!

Kirsten Normann Andersen (SF) synes, at det er en god beslutning, at de handicappede rykkes frem i køen.19.01.21/LJ


Se TV2Østjyllands TV-indslag d. 19.01.21 kl. 19.30 - her

En ny park på Sølunds område?

En bynær park er et stort ønske hos Grundejerforeningen "Søbyen", der ser det som en fordel for ældres behov for en gåtur. (Og vel også for vores beboere på Sølund?)

19.01.21/LJ


Landsbyens leder Anne-Marie Kruse er åben for ideen. Hun vil gerne skabe det samspil at trække byen ind på Sølund og Sølund ud i Byen

GODT NYT: Særligt udsatte mennesker vaccineres mod COVID-19!!

Sundhedsmyndighederne har nu udarbejdet en mere uddybende beskrivelse af, hvordan målgrupper på socialområdet er prioriteret...

19.01.21/LJ


Læs nyhedsbrevet fra Socialministeriet  - her 

GODT NYT: 26 beboere over 65 år på Sølund får sit 1. stik i næste uge - omsider!!

Det sker i Horsens

15.01.21/LJ


Dejligt nyt, at der nu omsider sker noget, og vores øvrige beboere forhåbentligt også meget snart får deres 1. stik!


Læs mailen fra Anne-Marie Kruse  - her 

Nyt fra Landsbylederen om kviktest af personale og samtykkeerklæring om vaccination af vores beboere

Godt nyt til vores flittige ansatte og beboere på Sølund

13.01.21/LJ


Et lille men vigtigt skridt på vejen medens vi venter på det store klimaks, når varsling om vaccinen forhåbentligt kommer inden så længe til vores beboere og ansatte på Sølund.


Læs mailen fra Anne-Marie Kruse  - her 

To artikler i Uge-Avisen med opfordring fra byråds- politikere o vaccination af vores beboere

PS: Hvis nogen synes, de allerede har læst artiklen, er det fordi de allere blev bragt på Facebook i mandags, hvor de blev bragt i Jyllands-Posten og Aarhus Stiftstidende.

13.01.21/LJ


Hent artiklen  - her 

Læse ny artikel i Aarhus Stiftstidende om manglende vaccinationsplan

Indeholder interview med John Simonsen, Pårørendeforeningen

07.01.21/LJ


Hent artiklen  - her 

Radiostationen RADIO4 interviewede John Simonsen fra Pårørendeforeningen her til morgen

John blev vækket tidligt imorges, da Radio4 ringede til ham og bad om et interview

06.01.21/LJ


Hør interviewet   - her (TIPS: Kør tidsindikatoren frem til 44:25)

(Teknisk udfordring har forhindret opdatering og udgivelse af hjemmesiden før nu) Beklager!


Uge-Bladet Skanderborg fortæller, at Sundhedsministeren har glemt Sølund - så sandt..!

Uge-Bladet Skanderborg har imorgen en artikel i avisen om myndighedernes svigt(?) ikke at sørge for vaccination af vores beboere på Sølund. 

05.01.21/LJ


Læs artiklen  - her


John Simonsen og Stine (Hus14) på TV2Østjylland om vaccination af vores beboere på Sølund og det øvrige Danmark

Pårørendeforeningen (John Simonsen) har skrevet til Sundhedsministeren og direktør Søren Brostrøm og efterlyser tidsplan for, hvornår vores handicappede vil blive vaccineret. Det har haft en utrolig stor effekt, og TV2Østjylland viste igår et indslag med John Simonsen og hans datter Stine i kl. 19.30 nyhederne

05.01.21/LJ


Se TV2Østjyllands dokumentar og TV-indslag - her


Usikkerhed om vaccination af vores handicappede på Sølund og andre bosteder i Danmark

Pårørendeforeningen (John Simonsen) har skrevet til Sundhedsministeren og direktør Søren Brostrøm og efterlyser tidsplan for, hvornår vores handicappede vil blive vaccineret!?

03.01.21/LJ


Læs mail til Sundhedsministeren og direktør Søren Brostrøm - her


Mailen blev endvidere publiceret på Pårørendeforeningens Facebook profil og delt til en lang række af de større Facebook Grupper, hvor den er læst og delt af tusindvis af brugere!


Avisartikel i Aarhus Stiftstidende dukkede hurtigt op - læs her


Læs også Liss Kaastrup's svar til Pårørendeforenings efterlysning om vaccinationsplan, som blev sendt som mail i går jfr. opslaget nedenfor - her


VIGTIGT: TV2 har bedt John Simonsen fra Pårørendeforeningen om at deltage i et TV-indslag, som bringes i morgen!!


Vores handicappede nævnes ikke i den nationale vaccinationsplan mod COVID-19!

Så hvornår kan vi pårørende forvente, at det bliver vores beboeres tur til at blive vaccineret?  

01.01.21/LJ


John Simonsen (best.medlem i Pårørendeforeningen) har sendt en mail til Liss Kaastrup (koncernchef for Ældre og Handicappet i Skanderborg Kommune). Heri spørges hun bl.a. om, hvorfor beboerne på Sølund ikke fremgår af vaccinationsplanen, og hvornår vi pårørende kan forvente, at det bliver beboerne på Sølunds tur? Læs mailen - her


LEV henvendte sig til Serumsinstituttet lige før jul for en dialog om de handicappedes tur til vaccination, da den nationale vaccinationsplan jo ikke nævner de handicappede med et ord.

Læs LEV's artikel - her


Til Jer, som måtte have lyst til at læse mere om emnet, kan finde Seruminstituttets lægere redegørelse om vaccination mod COVID-19 - her

December 2020

Klik på billede for større billede

Pårørendeforeningen sender julekort til alle Skanderborgere

Tak til Skanderborgerne fordi de altid tager godt imod vores beboere når de færdes i byen og butikkerne.

20.12.20/LJ


Vi har slået vores julekort til Skanderborgere op på de store Facebook Grupper i Skanderborg.


Lige nu er kortet blevet set af over 8.000.


Pårørendeforeningen sender julekort til alle ansatte og blomsterhilsen til husene

Blomsterne afleveres ved hoveddøren, så hold øje

18.12.20/LJ


Ligesom i foråret ønsker vi at påskønne alle ansattes indsats på Sølund med en hilsen og blomsterbuket. Den stilles udenfor døren i husene og service-enhederne.


Læs julkortet - her

HO HO HOOO Julemanden er udskrevet fra intensiv afdeling

Og står igen på sin plads ved Hus1

16.12.20/LJ


Modtog en haste-SMS fra teknisk afd.’s intensivafdeling, at julemanden er udskrevet efter succesfuld akut lægebehandling.

Julemanden er endda vendt tilbage til sin plads ved Hus1.

Ved indlæggelsen havde julemanden et alvorligt og stort hul i maven, og lægeteamet har gennemført en tilfredsstillende operation. Det har krævet 200 sting. Lægejournalen noterer, at julemanden har et svagt bindevæv og svage benmuskler, men vurderer, at det er forsvarligt, at julemanden genoptager sine juleopgaver. Så pas godt på ham!

En stor tak til lægeteamet i teknisk afdeling, uden jer; ingen julemand!!

Vi sender vore ønsker om en god jul og godt nytår til teknisk afd.

STOR TAK

Julekoncerterne blev aflyst, men ikke musik i husene

Poul Vase og Juleroserne fik banketjulevarme i de musikglade beboerepå Sølund

15.12.20/LJ


Læs artiklen i Uge-Blade Skanderborg - her

Julemandens hjælpere på arbejde

Uddeling af slik til beboerne ved festsalen den 13. december

14.12.20/LJ


Det var dejligt at mødes med Sanne, Bo, Solvejg, Anders, Tommy, Jacob, Troels og alle de andre, der kom forbi og hilste på os søndag 13.12. i tidsrummet 12:30 – 14:30, hvor vi uddelte juleslik til Landsbyen Sølunds beboere.

Julemandens hjælpere bestod af tre medlemmer fra Pårørendeforeningen Landsbyen Sølunds bestyrelse og to andre pårørende. Her ved juletid går nogle af os pårørende jo normalt på besøg i hvert enkelt hus og uddeler juleslik, hvilket plejer at være vældig hyggeligt. Her har vi nemlig lejlighed til at mødes med de beboere, der har lyst til at se os. Denne fremgangsmåde kunne vi grundet Corona ikke benytte i år, så vi måtte finde en anden måde at uddele juleslikket på. Valget faldt på parkeringspladsen foran kantinen, hvor vi stillede et bord op som barrikade ved indgangen, så beboerne ikke kunne komme ind i gangen.

Arrangementet fandt selvfølgelig sted med overholdelse af alle Corona-restriktioner. Uddelerne var foruden julemandskostume iført visir, brugte hyppigt håndsprit og holdt afstand. Beboere, personale og pårørende opholdt sig udelukkende på parkeringspladsen. Alt slikket var indpakket og pakket i ens poser af SuperBrugsen i Adelgade, Skanderborg. Brugsen ville heldigvis gerne være med til at sprede lidt juleglæde i Landsbyen, så de donerede 2000 kr. til slikket. Det er vi meget glade for!

Margit Graves Ponsaing
Formand for Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

IMG_1126
IMG_1127
IMG_1129
IMG_1124
IMG_1617
IMG_1618
IMG_1132
IMG_2690
IMG_2693
IMG_2696

Åh nej!! Vores julemand er punkteret!!

Forhåbentligt kan det repareres?

12.12.20/LJ


Glæden varede kort. I dag lørdag morgen kom en SMS; at julemanden ligger ned. Jeg kørte straks til Sølund, og der lå han med et hul i ryggen. Stroppen som holder én af stormsnorene var sprunget, og julemanden må være væltet over i ét af jordspydene.

Nu har jeg afleveret julemanden til teknisk afdeling. Måske kan systuen lappe den, og forstærke stropperne til stormsnorene? Vi for se.

Men uanset hvad, så skal der næste år anskaffes en ny julemand af en super kvalitet, så vores beboere kan glæde sig over en super julemand!!!

Men juletræet står der stadigvæk mutters alene - endnu da!!Salling Fonden donerer via FØTEX 187.650 kr. til Landsbyen Sølund

Til indkøb af 2 nye el-cykler med hænger,som kommer til foråret!!

11.12.20


NU KAN VI OMSIDER AFSLØRE, AT SALLING FONDEN VIA FØTEX HAR DONERET 187.650 kr. TIL HELE 2 EL-CYKLER MED HÆNGER!!!

Overdragelsen skete i tirsdags, men vi fik det allerede at vide for mere end 14 dage siden.

Muligheden for en donation opstod via varehuschef Dann Bähring FØTEX i Skanderborg i forbindelse med projekt “Sølund Støttebajer”, hvor vi ofte var i kontakt med Dann Bähring.

Årets tema for donationen var “social fællesskab og motion”, og efter flere forsøg om egnede projekter på Sølund, viste der sig ét hos Boenhed 8, som havde brug for en ny el-cykel.

Faglig leder Anne Christensen udarbejdede en rigtig god ansøgning, som også blev præsenteret i FØTEX' hovedkontor i Aarhus.

Der blev søgt om 1 el-cykel evt. med hænger, men vi fik 2 el-cykler med hænger!!

Først var der hundrede i ansøgerfeltet. Så var der 13 tilbage, hvor vores projekt stadig var med. Og vi var heldige!!

Så det var en rigtig glad Anne Christensen, som fik overrakt “checken” på 187.650 kr. af varehuschef Dann Bähring i torsdags!!

Som varehuschef Dann Bähring fortæller, “så kan der jo måske vise sig flere muligheder i fremtiden”....

STORT TILLYKE TIL ANNE CHRISTENSEN OG BEBOERNE I BOENHED 8 OG HELE SØLUND, SOM OGSÅ VIL FÅ GLÆDE AF CYKLERNE, SOM ANKOMMER TIL FORÅRET!!!

IMG_2661
IMG_2686
IMG_2678
IMG_2675
IMG_2667
IMG_2655

Pårørendeforeningen rejser 6 meter høj julemand og 5 meter højt juletræ på Sølund

Du finder dem på pladsen ved hus1.

10.12.20/LJ

Det skulle have været en smal sag, at få disse "tingester" op.

Meeen hvis det ikke havde været for elektriker Anders fra teknisk afdeling, var de nok ikke kommet op at stå i dag. 

Men nu står de ved Hus1, så kig forbi.

Kommuners kræmmer-mentalitet ødelægger Sølund!

Sølund er et effektivt mål for sparekrav. Iøvrigt har handicappede jo heller ikke stemmeret..!

07.12.20/LJ


Læs artiklen - her


Kilde: Uge-Bladet Skanderborg
Nye Corona-restriktioner indført på Sølund

I praksis betyder det, at hver beboer skal eller kan udvælge 1-2 faste pårørende, der må komme på besøg og, at besøget skal foregå i lejligheden eller udenfor.

05.12..20/LJ


Læs information til de pårørende fra Skanderborg Kommune - her

Kilde: Uge-Bladet Skanderborg

01.12.20/LJ

Julekoncert på Sølund for vores beboere

Coronasikker koncert i festsalen kun for vores beboere!

01.12.20/LJ


Læse om 26 julekoncerter på 3 dage - se artiklen


Kilde: Uge-Bladet SkanderborgJulekoncerterne er desværre aflyst pga. nye Corona-resriktioner...!!!Det nye "Børnehuset Dyrehaven" 

Nu kan man næsten forestille sig, hvordan det færdige byggeri vil tage sig ud

01.12.20/LJ


Var forbi byggepladsen på Sølund i går, hvor entreprenøren er i fuld gamg med at bygge det nye børnehus, og tog et par fotos.

November 2020

IMG_2617
IMG_2620
IMG_2623
IMG_2624
IMG_2625

Julen sniger sig ind i Landsbyen Sølund

Det smukke juletræ ved pavillonerne står i sin glans og stråler for de forbipasserende.

Jeg kørte så videre. Skulle lige se, hvad Hus18 havde begået til denne jul. Ja - døm selv.


Julemanden og hjælpere deler også slik ud i år til beboerne

Denne gang kommer de ikke til husene, men husene må komme til dem ved fastsalen pga. Corona.

Det er søndag, den 13. december fra kl. 12.30 til 14.30


29.11.20/LJ

Sidste af 2 planlagte PodCast med Landsbyleder Anne-Marie Kruse er klar

PodCast med landsbyleder Anne-Marie Kruse om vores beboere og de ansatte i Boenhederne.

25.1120/LJ


Leif Johannsen fra Pårørendeforeningen har mødtes med Landsbylederen Anne-Marie Kruse for at snakke om emner omkring vores beboere og de ansatte i Boenhederne.


Emnerne er: Gentle Teaching, Social Tilsyn Midt, Omsorgssvigt og mistrivsel på andre bosteder, mange kompetente ansatte går på pension, det høje sygefravær på Sølund.

JULEFRYD PÅ SØLUND

Juletræet tændes på fredag...

Overskud fra salget af Skanderborg-kalenderen går til at genoplive gammel Sølund-tradition

24.11.20/LJ


Julemusik, 200 nissehuer fyldt med clementiner, juice, flødeboller, chokoladenissemænd og juleskum er på programmet - udover et højt og flot juletræ...


Klik på billedet overfor og læs hele artiklen...


Kilde: Uge-Bladet Skanderborg

3E0133E0-0502-4F8D-AE01-88B3A0639735_1_105_c

Tak til Føtex i Skanderborg

Salg af Sølund-Støttebajere gav et overskud på 24.047 kr., som går til at glæde vores beboere!

17.11.20/LJ


Det var en fornøjelse af mødes med varehuschef Dann Bähring fra Føtex. Han havde nemlig en rigtig god gave med, som han overrakte til Leif Johannsen fra Pårørendeforeningen.


Klik på billedet overfor og læs hele artiklen...


Kilde: Uge-Bladet Skanderborg

FØTEX Skanderborg overrækker overskuddet fra salget af Sølund Støttebajer

10.11.20/LJ


Varehuschef Dann Bähring overrakte idag overskuddet på 24.047 kr. fra salget af Sølund Støttebajer til Leif Johannsen fra Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund ved de gamle pavilloner.


Vi siger tak til alle, som har været forbi Føtex i Skanderborg og dermed har støttet vores beboere.


Pengene skal gå til at skabe lidt godt humør hos vores beboere. Det er nemlig så trist at vores beboere skal undvære de mange fester, som vi har tradition for i Landsbyen Sølund.


Stort velkommen til Sølund's 2 nye læger

Omsider har Sølund fået ansat sine egne læger på egen klinik

10.11.20/LJ


Vi har al mulig grund til at være glade på Sølund, at vi nu omsider har fået besat de 2 ledige deltidsstillinger som læger på Sølund. Det har vi ventet på i flere år.


Det betyder utrolig meget, at det er kendte ansigter, der møder vores beboere, når de møder op på Sundhedsgangen, eller får besøg af lægen i Boenheden. Vi som pårørende ved det jo med os selv, hvor betydningsfuldt det er, at kunne konsultere sin egen læge, som man har haft i mange år.


Vi ønsker et stort velkommen til Karen og Johanne. Vi håber, at I vil falde godt til i Landsbyen Sølund, og bliver glade for jobbet som læge for vores beboere, som helt sikkert vil byde på gode og sjove oplevelser ind i mellem.

Karen Charlotte Jørgensen bor i Aarhus, og kommer fra Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering, Hospitalenhed Vest. Karen er allerede ansat, og har været igang et stykke tid på Sølund. Der har vist været nok at se til med at få givet alle vores beboere vacciner mod influenza og pneumokok. Johanne Hauge Laursen bor også i Aarhus, og kommer fra Regionshospitalet i Randers, og tiltræder 2. november på Sølund. Kæmpe juletræ til Landsbyen Sølund

Sølund Musik-Festival giver kæmpe juletræ til beboerne i Landsbyen Sølund

03.11.20/LJ


I de senere år har beboerne i Landsbyen Sølund savnet deres store juletræ... Takket være manden bag Skanderborgkalenderen, Ulrik Dam går overskuddet  fra salget til Sølund Musikfestival, som donerer pengene videre til juletræ på Sølund... Måske der også nok til enlille udendørs julefest med nissehuer, æbleskiver og kaffe, når lysene skal tændes...


Læs hele artiklen - her


Kilde: Ugebladet-Skanderborg


Oktober 2020

Krav om mundbind, når du besøger Sølund

Så skrues der op for sikkerheden overfor vores beboere

30.10.20/LJ


Mail fra Landsbyleder Anne-Marie Kruse:


Kære Pårørende og Værger i Landsbyen Sølund,

 

Så er de nye krav om mundbind på offentlige steder trådt i kraft. Det betyder at pårørende nu skal bære mundbind, når I er på fællesarealerne i Boenhederne. I vedhæftet informationsark kan I læse den reviderede vejledning til besøg på bosteder.

 

Med ønsket om en god weekend.


Med venlig hilsen


Anne-Marie Kruse

Leder af Landsbyen Sølund


TRYK FOR STORT BILLEDE...PodCast med Landsbyleder Anne-Marie Kruse

PodCast med og om den nye landsbyleders og Sølunds håndtering af Corona-nedlukningen

15.10.20/LJ


Leif Johannsen fra Pårørendeforeningen mødtes med Anne-Marie Kruse på hendes kontor for at snakke om hende selv og om hendes ideer og visioner til jobbet og om ledelse af Landsbyen Sølund.


Starten i det nye job blev hurtigt totalt forandret pga. Corona-pandemien, som krævede nedlukning og besøgsforbud af de pårørende. Hvordan blev det håndteret?


Der udgives nye PodCasts med Landsbylederen i slutningen af november med temaer i forhold til vores beboere og de ansatte på Sølund.

Sølund Domen

Et flot kunstværk som både kan nydes og synes

05.10.20/LJ


Alle er vel enige om, af Landsbyen Sølund er beriget med en smuk natur; søer, skov, grønne arealer og bygninger, gamle som nye, der fuldender en smuk harmoni. 


Straks man kører ind på Sølund’s område fra Vestergade, møder man et smukt anlæg med en lille sø og en flot træbro over vandløbet, som løber ud i søen. I betragtning af, at dette flotte anlæg “blot er miljøsikring”, som blev lavet for nogle år siden, så må man da sige, at det er lykkedes i dobbelt forstand.   


Men jeg tænker nu også på Sølund Domen, som smukt falder ind i det øvrige anlæg.


Så da jeg alligevel skulle lave en video-fortælling om “Guldhornet” sammen med Lars Peter fra Sølund AC, tog jeg nogle fotos af Domen.


På skiltet ved Domen,kan man bl.a. læse:


Domen blev lavet af unge mennesker fra Skanderborg Ungdomsskole i samarbejde med Tebstrup Maskinfabrik og Skanderborg Kommune. 


Ordet dome kommer af fransk; “kuppel” og på græsk doma; “hus” eller “tag”.


Læs hele teksten på skiltet - her

DSC00473
DSC00475
DSC00478
DSC00477
DSC00472
DSC00471
DSC00474

Artikler fra aviser og fagblade m.fl. opslåes fremover på vores Facebook profil

og det er faktisk en god nyhed...

05.10.20/LJ


Vi har i år slået ca 100 artikler fra aviser og fagblade m.fl. op på vores hjemmeside, som allesammen vedrører handicapområdet.


Vi vil fremover flytte disse artikler til vores Facebook profil. 


Det giver dig flere fordele, hvis du er følger til vores Facebook:

 - du modtager artiklen hurtigere

 - du får automatisk en notifikation, straks artiklen er slået op. 

 - hvis den opslåede artikel evt. henviser til andre artikler med samme relevans, kan du i modsætning til idag også læse disse. Du får derfor flere informationer. 


Vi håber, at du bliver glad for denne forbedring og, at du vil oprette dig som følger på vores Facebook, hvis du ikke allerede har gjort det. 


Og allervigtigst... vores nyhedsbrev FORTSÆTTER UÆNDRET, så du modtager fortsat en mail, når der er nyheder på vores hjemmeside!!!


Hvis du ikke allerede er tilmeldt vores nyhedsbrev, så tryk her


THE MUMES underholder til Sølunds 85 års fødselsdag!!

03.10.20/LJ


I anledning af Sølunds 85 års fødselsdag var THE MUMES var rundt i Landsbyen Sølund for at underholde vores beboere og personale. 


Det er simpelthen prisværdigt, at der arrangeres disse "små" underholdninger igennem året, hvor Corona-situationen lægger låg på alle fester og festivaller, som eller skulle have været løbet at stablen i 2020.


SÅ MANGE TAK FOR DET!!!


Jeg har fået fat på nogle sparsomme fotos af begivenheden, som I kan se her. THE MUMES var f.eks. forbi BE40 i onsdags. Send nogle flere fotos på pf@pf-solund.dk eller endnu bedre slå dem op på vores Facebook.

Her er lidt ekstra underholdning af THE MUMES

September 2020

Det “gamle” Snoezelhus får nyt liv som aktivitetshus for

25 kørestolsbrugere

Bygningen, som vi alle på Sølund har kendt som Snoezelhuset igennem mange år, har nu gennemgået en stor forandring, og skal fremover fungere som aktivitetshus. 

16.09.20/LJ


Pårørendeforeningen vil fremover lave video-fortællinger og PodCasts om Sølund og ikke mindst de ansatte, som i deres daglige arbejde i boenhederne, aktivitetshusene, men også i alle de vigtige  servicefunktioner rundt omkring på Sølund, er en forudsætning for, at vores beboere kan leve trygt og godt.


Den første video-fortælling kommer her:


Snoezelhuset, som vi har kendt det igennem mange år - eksisterer ikke længere.


Beboere fra Sølund AC er flyttet ind i “Guldhornet”, som nu danner rammerne for dagsaktiviteten for hovedsageligt 25 kørestolsbrugere. De har tidligere været i dagsaktivitet på musikgangen på 1. sal i Pavillon 1, hvor Sølund AC har hjemme. Pga. Corona-restriktioner er alle rummene dog endnu ikke færdigt indrettede.


Leder af Sølund’s Aktivitetscentre Lars-Peter Mølgaard Frandsen var så venlig at give en rundvisning, og ikke mindst fortælle, hvad der er sket og vil ske fremadrettet.


Det er der kommet en video ud af, som du kan se via følgende link:


https://youtu.be/hd9EnuEQuno

 

DSC00491
DSC00497
DSC00498
DSC00488
DSC00489
DSC00494
DSC00499
DSC00485
DSC00493
DSC00495
DSC00479
DSC00481
DSC00482
DSC00507
DSC00523
DSC00508
DSC00510
DSC00514
DSC00515
DSC00505
DSC00512
DSC00511
DSC00516
DSC00517
DSC00520
DSC00522
DSC00504
DSC00529
DSC00518
DSC00528
DSC00530

Flere udviklingshæmmede med DEMENS

16.09.20/LJ


Antallet af ældre udviklingshæmmede med demens stiger.

Derfor skal medarbejdere på bosteder kompetenceudvikles, så de bedre kan opdage tegn på demens.

Samtidigt skal der udvikles metoder til at løfte indsatsen på tværs af sunheds- og socialområdet.

VPT Viden på Tværs har igangsat en artikelserie og projekter i kommuner.


Gå til Artikler - her


Gå til VPT's hjemmeside - her


Landsbyen Sølund fylder 85 år

11.09.20/LJ


Vi har ikke hørt om planer for fejring af den halvrunde fødselsdag, og Corona-situationen inviterer jo heller ikke ligefrem til den store fælles fejring. Men vi har hørt et rygte om, at vores beboeres  favoritband The Mumes vist nok lægger vejen forbi?


Jeg fandt en avisartikel som Horsens Folkeblad skrev, da Sølund fyldte 80 år. Den kan nok tåle at blive læst igen. 


Der er forøvrigt også en artikel om Hans Christian Nielsen fra Hus 5, som i august måned i år fejrede sin 100 års fødselsdag. Pårørendeforeningen sendte en blomsterbuket og hilsen på dagen.  Er sikker på, at han fik en god fest.


Læs artiklen i Horsens Folkeblad - her


Generalforsamlingen den 1. september 2020

03.09.20/LJ


Pårørendeforeningen holdt generalforsamling tirsdag, den 1. september i Kantinen ved svømmehallen.

Udover bestyrelsen deltog ca. 20 pårørende fra Sølund.

Vi kunne naturligvis godt have ønsket, at flere af de pårørende mødte op. Det gavner både de pårørende selv og vores forenings styrke, at så mange som muligt støtter op om Pårørende-foreningen.

Vi hilser velkommen til 3 nye medlemmer af bestyrelsen; Carina Fisker, Agnes Winther og suppleant Margith Højland. (Den samlede bestyrelse vil blive opdateret på siden "Om os", så snart vi har modtaget foto og øvrig data om de nye medlemmer).


Læs Formandens beretning - her

Læs referat fra Generalforsamlingen- her

Godkendt regnskab 2019 - her

August 2020

Salget af FØTEX's Sølund-Støtte-Bajere går strygende

I første uge blev er solgt 1.000 flasker og efterfølgende 300 flasker

30.08.20/LJ


Der er derfor blevet produceret og opslået en salgsvideo i 4 Facebook Grupper i Skanderborg og Omegn med opfordring til at lægge vejen forbi FØTEX og købe de sidste 700 flasker


Her søndag aften er den nået ud til 8.400 personer og den er set 4.200 gange og har fået tæt på 100 likes totalt.


Ganske imponerende - faktisk!


Klik på foto for at gå til vores facebook profil...


Opdatering

Tirsdag, den 01.09.20:

Nået ud til 13.718 personer

Vist 7.400 gange

161 likes


“Støt vores handicappede på Sølund og køb Sølund-Støtte-Bajer i FØTEX i Skanderborg.”


Leif Johannsen

Pårørendeforeningen Landsbyen Sølund

En super god og personlig tandlægebehandling på Sølund

Det er altid en stor fornøjelse at gå med sin søn til tandlægebehandling på Sølund

20.08.20/LJ


Generelt er det nok de færreste af os, som ligefrem glæder sig til at møde op hos tandlægen!?


Jeg kan fortælle, at jeg og også min søn Thomas faktisk glæder os til at møde op på tandlægeklinikken på Sølund. Vi ved nemlig, hvad der venter os, når vi møder op.


Der står 2 friske tandplejere og tager imod os med store smil og altid friske med gode kommentarer til Thomas. Det er Julie og Helle. Og det har de heddet i mindst de sidste 3-4 gange.


Denne gang sad han i sin nye kørestol, og det blev straks bemærket; "sikke en flot kørestol, du har fået og sikke nogle flotte hjul med røde eger".


Nu er vi desværre i Corona-tiden, og Julie og Helle iklædte sig visir, mundbind og "regnfrakke" inden behandlingen kunne starte, så det så lidt drabeligt ud, men så laver man jo lidt sjov ud af det.


Under hele behandlingen er der god snak med Thomas og kvikke bemærkninger, så inden man ser sig om, er det hele overstået.


Resultat "0 huller også denne gang".


At Julie og Helle det meste af ugen arbejder på skoletandklinikken i Bloms overrasker ikke! De har begge et utroligt godt tag på sine "kunder", og jeg er sikker på, at mange skoleelever i Skanderborg har nogle gode oplevelser hos skoletandlægen!


Sølund tandklinik på Sundhedsgangen er et rigtigt godt eksempel på, hvor vigtigt det er, at Sølund har sin egen tandlæge- og lægebehandling samlet på eget bosted.


Stor tak til Julie og Helle!


Leif Johannsen

Far til Thomas i Hus40

Julie og Helle før coronatiden:

"Sølund får støttebajer"

Pårørendeforeningens avisartikel om støttebajer kan læses i uge-avisen i morgen

18.08.20/LJ


Vi håber, at artiklen kan være med til at sparke til salget af Sølund-Støtte-Bajer, hvor overskuddet som bekendt går til vores beboere.


Nu opfordres også alle skanderborgensere til at gå ned i føtex og købe Sølund-bajere. Det kan de ihverfald læse om i uge-avisen, når de åbner deres postkasser i morgen!


Klik på artiklen


En rammende animation, som gik viralt

... og så er der en god morale, som vi alle bør tage til os.

18.08.20/LJ


Klik ind på vores facebook (til venstre) og se animationsvideoen, man har det rigtigt godt bagefter.


Flot salgsopstilling af "Sølund-Støtte-Bajere" i føtex

Der er allerede ansat en deltidslæge på Sølund

16.08.20/LJ


Tog straks til Føtex i Skanderborg i fredags og hilste på varehuschef Dann Bähring og så den imponerende salgsopstillingen af Sølund-Støtte-Bajere i varehuset.
Salget er startet godt, men Skanderborg borgerne er også generelt rigtig gode til at støtte op om Landsbyen Sølund.
Det ville være dejligt, hvis ansatte og pårørende på Sølund besøger Føtex, så der bliver solgt en masse bajere til glæde og gavn for vores beboere.
Husk at dele opslaget til venner og bekendte, så vi får sparket ekstra gang i salget.
Hvem siger, at der “kun” skal sælges 2.000 Sølund-Støtte-Bajere???